Slovenija

V Dolenjskih Toplicah piknik družin Aninega sklada

STA
20. 7. 2014, 09.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na gozdni jasi v Dolenjskih Toplicah se bo danes ob 10. uri začel 16. piknik družin Aninega sklada. Dan bodo namenili srečevanju, športu, kulturi in spoznavanju z novopridruženimi družinami, na srečanju pod geslom Bog ima sanje pa pričakujejo približno 700 udeležencev, je povedala predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc.

Anin sklad
Po besedah Šterbenčeve se bodo udeleženci zbrali med 9. in 10. uro, sledila bo maša, popoldan pa bodo namenili kopanju v topliških bazenih, sestajanju, športnim igram, delavnicam, medsebojnemu spoznavanju družin, vodenemu pohodu po topliški gozdni učni poti, vodeni nordijski hoji, izmenjavanju izkušenj in drugim dejavnostim.

Z vsebinskim in s kulturnim delom bodo začeli ob 16.30, nato pa bodo na pikniku sodelujoči otroci iz približno 80 družin prostovoljno predstavili svoje dosežke zadnjega šolskega leta, je še povedala Šterbenčeva. Anin sklad je dobrodelna, nevladna, nepridobitna in nepolitična ustanova.

Leta 1998 so jo ustanovili slovenski redovniki in redovnice, njen namen in poslanstvo pa sta materialna in duhovna pomoč ter osebno spremljanje družin, ki si želijo otroka več, pa so v kakršnikoli stiski. Sklad združuje nekaj več kot 370 družin.