Slovenija

Ring skoraj 100-odstotni lastnik Heliosa

STA/J.P.
29. 5. 2014, 11.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Družba Remho je v prevzemni ponudbi za odkup delnic Heliosa pridobila 21,58-odstotni delež celotne izdaje delnic domžalske družbe. Prevzemna ponudba je uspela, so sporočili iz Remha, prevzemne družbe Ring International Holdinga, ki je bil doslej že skoraj 78-odsotni lastnik Heliosa.

STA

V času trajanja prevzemne ponudbe, od 28. aprila do 28. maja, je prevzemno ponudbo za odkup delnic Heliosa sprejelo 1325 akceptantov, Remho pa je s tem pridobil 60.090 delnic domžalskega podjetja, je Remho objavil v časniku Delo.

Medtem ko je nova uprava prevzemno ponudbo ocenila kot primerno, je svet delavcev skrbelo, da bo imel prevzem negativne posledice na politiko zaposlovanja. Skrbi jih odpuščanje.

Ring International Holding z Dunaja oz. prevzemna družba Remho, matična družba za celotno področje premazov v tej skupini, je v prevzemni ponudbi za delnico ponudila 520 evrov. To je bila dogovorjena cena ob nakupu delnic v lasti konzorcija družb. Med njimi so bile tudi družbe v državni lasti, Helios pa je bilo eno izmed 15 podjetij, ki jih je vlada uvrstila na seznam za privatizacijo.

Skupina Helios s približno 2200 zaposlenimi vključuje več kot 30 podjetij v 17 državah in je lani ustvarila prihodke od prodaje v višini 316 milijonov evrov. Po prihodu novega lastnika je ta proizvajalec barv in premazov že dobil novo vodstvo, saj je predsednik uprave 8. aprila postal Aleš Klavžar, člana uprave pa sta postala David Kubala in Gert Schmidt-Leuhusen, oba iz Ringa.