Slovenija

Posavski župnik spet šokiral Slovence

s.r.
21. 5. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kontroverzni posavski župnik Janez Turinek se je v spomin mnogim vtisnil že pred leti, ko je med prvimi opozoril na obstoj gejevskega lobija v Cerkvi. Znan je po svojih dokaj neobičajnih cerkvenih obredih, ki pa do konca napolnijo kotičke cerkva. Tokrat pa se je obregnil ob reševalno akcijo na poplavljenem Balkanu in trenirke.

Dolenjski list

Janez Turinek – nekdanji artiški župnik, kontroverzen, brez dlake na jeziku in priljubljen med ljudmi. Njegovo maševanje je menda doživetje posebne vrste, za marsikoga nenavadno. V svoje svete maše je vključeval celo pesmi glasbene skupine Abba, kar je očitno veliko prispevalo k njegovi priljubljenosti in temu, da so se cerkve, kjer je maševal, vedno zapolnile do zadnjega kotička. Potem je prišel avgust 2011, ko je pobral šila in kopita in odšel maševat v Francijo. Združil pa je še prijetno s koristnim oziroma, kot je dejal sam, mu je takrat bog namenil nove izzive. V Pariz je odšel še na štiriletni podiplomski študij pastorale medijev. A le malo pozneje se je že vrnil v »posavski raj«, kot je zapisal sam. V Franciji se je srečal z razmerami, s katerimi se ni mogel sprijazniti, zaradi česar se je tudi vrnil v domovino.

Opozoril je na gejevski lobi v Cerkvi

Nekaj časa bogu ni mogel služiti v svoji fari, saj so ga prestavljali malo sem, malo tja. Naposled pa so bile na Marijin praznik, 15. avgusta, njegove molitve le uslišane in Turinek je dobil svojo župnijo, tokrat v Senovem. Pred leti je kot prvi župnik v Sloveniji opozoril na obstoj gejevskega lobija, ki naj bi po njegovih besedah obračal Cerkev po svoje in bil pri tem izjemno vpliven in močan, kar je pozneje potrdil tudi sam papež Frančišek. Znan je po številnih kontroverznih izjavah, nedavno so letele na račun poplav na Balkanu.

 

S čim je župnik pri Slovencih vzbudil zgražanje preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!