Slovenija

Imperij družine Janković tone v dolgovih

Žiga Kariž
8. 5. 2014, 07.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) je objavila poslovna poročila, ki so jih ob zaključku poslovnega leta 2013 oddala slovenska podjetja. Iz podatkov, ki so jih predložila podjetja v lasti družine Janković, je razvidno, da je za njimi poslovno izjemno slabo leto.

Draško Veselinovič

Podjetji Electa Naložbe in Electa inženiring, ki sestavljata Electa Holding, jedro poslovnega imperija družine Janković, sta skupaj ustvarili 1,5 milijona evrov prihodkov, a kljub temu kar 4,2 milijona evrov izgube. Podjetje vodita Jure in Damijan Janković.

Družina propadajočih poslovnežev

KLM Naložbe, v katerih ima Zoran Janković 62,5-odstotni delež, so ustvarile 354.898 evrov izgube. Edino premoženje tega podjetja so delnice Mercatorja, ki pa so trenutno vredne veliko manj, kot pa znašajo skupni dolgovi podjetja. Če bo obveljala prevzemna cena 86 evrov, ki jo za delnico najboljšega soseda ponuja hrvaški Agrokor, se bo Janković znašel v velikih škripcih, saj bi to skoraj zagotovo pomenilo tudi stečaj podjetja KLM Naložbe.

K popolnemu finančnemu potopu družine Janković pa je pripomogla tudi Mija (Marija) Janković - več o tem in možnostih, ki preostanejo Jankovićevim, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!