Slovenija

Eksplozija v Polju

M. R.
5. 5. 2014, 06.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Gmotna škoda, ki jo je povzročila eksplozija na plinski napeljavi, po prvih ocenah znaša okoli 10.000 evrov. V dogodku se je lažje poškodoval 70-letnik.

Thinkstock

»Ob 9.20 je v stanovanju v ulici Polje cesta v Ljubljani eksplodirala plinska jeklenka. Gasilci GB Ljubljana in PGD Slape - Polje so prostore prezračili in plinsko jeklenko odstranili iz objekta. V eksploziji je bil poškodovan občan, ki so ga reševalci prepeljali v bolnišnico,« so včeraj sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Pozneje se je izkazalo, da v četrtem nadstropju stanovanjskega bloka na naslovu Cesta XI v Polju ni razneslo plinske jeklenke, temveč naj bi eksplodiralo zaradi napake na plinski napeljavi. Eksplozija na srečo ni povzročila požara, je pa po prvih ocenah nastalo za okoli 10.000 evrov škode.

Eksplozija je lažje poškodovala 70-letnika, ki v stanovanju živi s soprogo, ob dogodku pa je bil doma sam, saj se je njegova boljša polovica odpravila po opravkih. Možakarja so z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski klinični center, kjer so mu oskrbeli oziroma zašili rane, ki jih je dobil zaradi drobljenja okenskega stekla. Zaradi drobljenja stekla so jo sicer skupili tudi avtomobili, parkirani pred blokom.