Slovenija

Protestniki v Kijevu si želijo Slovenca

S.N.
18. 2. 2014, 13.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Med protestniki in policisti je v Ukrajini znova prišlo do konflikta. A kot smo izvedeli, protestniki v Kijevu zahtevajo Slovenca.

Reuters

Slovenske gore list, glasbenik Sašo Gačnik, ki že nekaj mesecev živi in deluje v Ukrajini pod imenom Svarogov, je med Kijevčani velika zvezda. Mladenič, ki je v domovini označen za najlepšega slovenskega klaviaturista in je bil stalnica na odru ob Janu Plestenjaku in Nuši Derenda, je kot kantavtor v Kijevu postal tako prepoznaven in priljubljen, da so ga protestniki čisto resno povabili, da se jim na demonstracijah pridruži.

 

»Ponudili so mi možnost nastopati na glavnem odru v osrčju demonstracij, ampak sem jih zavrnil, ker se ne želim politično postavljati na nikogaršnjo stran,« nam je informacijo potrdil. Je pa v isti sapi priznal, da bi bila zanj to izjemna promocija, a samo za Ukrajino – nastop bi mu hkrati zaprl vrata v Rusijo, ki je zaradi velikosti še bolj mamljiv trg. Iz istega razloga je tudi zavrnil že nekaj televizijskih intervjujev, ker bi bila tema pogovora med drugim tudi aktualna politika.

Ponosen je sicer na promocijo, ki mu jo nudijo ukrajinski mediji – zadnjo nedeljo je tako v elitnem večernem terminu na televiziji Telekanal 112 Ukraina lahko v živo predstavil nov singel, še več pa mu pomeni, da je pred dnevi na moskovskem radiu s povprečno 800.000 poslušalcev dnevno prepričljivo zmagal s svojo skladbo Trilogija