Slovenija

Mengeš zbira sredstva za obnovo pogorele strehe

STA/M.J.
29. 10. 2013, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tri družine večstanovanjskega, starejšega dvonadstropnega bloka na Grajski ulici v Mengšu, ki jim je požar v ponedeljek uničil stanovanja, so noč preživele v enem izmed prostih stanovanj v bloku, je za STA povedal župan občine Mengeš Franc Jerič. Dodal je, da so že sprožili akcijo, s katero želijo zagotoviti sredstva za obnovo strehe.

Kot je še pojasnil Jerič, so oškodovanim stanovalcem nudili pomoč preko Karitasa in Rdečega Križa. Požar je po njegovih besedah popolnoma uničil eno izmed stanovanj, dve pa delno. Škodo še ocenjujejo.

Dodal je, da je treba počakati, da svoje opravijo kriminalisti in zavarovalni agenti, potem pa bo jasno kako naprej. Nekaj škode bodo, kot je dejal Jerič, krile zavarovalnice, nekaj stanovalci sami, prav tako pa bo na pomoč priskočila občina. Verjetno bodo sprožili še kakšno akcijo, je pojasnil župan.

Ogenj je sicer ostrešje stavbe, v kateri je 10 stanovanj, zajel v ponedeljek okoli 9. ure, poškodovanih pa ni bilo. Mengeški gasilci so s pomočjo okoljskih gasilskih društev dežurali do 22. ure.