Slovenija

Policisti ovadili strelca iz Visol

STA / S.R.
6. 9. 2013, 13.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mariborski policisti bodo osumljenega za četrtkovo streljanje v Visolah pri Slovenski Bistrici zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje poskus uboja, ovadili pristojnemu tožilstvu. Za to mu grozi od pet do petnajst let zapora, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor. Po incidentu sta sicer v bolnišnici pristala tako žrtev kot storilec.

Thinkstock

Kot so pojasnili v zvezi s četrtkovim dogajanjem, se je okoli 17. ure 53-letni osumljenec s svojim štirikolesnikom pripeljal in zaustavil pred stanovanjsko hišo 34-letnega oškodovanca, kjer je ta opravljal gradbena dela. Med njima je prišlo do medsosedskega spora, med katerim je osumljenec oškodovancu zagrozil, da ga bo ustrelil v glavo, vendar ga slednji ni jemal resno.

Osumljeni je nato iz kovčka svojega štirikolesnika vzel pištolo, ki jo je imel v posesti nelegalno, in jo uperil oškodovancu v glavo, ob tem pa še stopil proti njemu. Oškodovanec se je nagonsko samozaščitno odzval, vstal iz počepa in poskušal osumljencu izbiti pištolo iz desne roke, kar pa mu ni uspelo. Uspelo pa mu je osumljenega prijeti za roko, v kateri je držal pištolo in jo usmeril v zrak, ob tem pa je osumljeni sprožil en strel. Oškodovanec je nato osumljenega podrl na tla, padel nanj in ga držal na tleh, vse do prihoda policistov.

Osumljeni je pri tem utrpel hudo telesno poškodbo in sicer zlom leve noge ter je ostal na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kamor je bil prepeljan z reševalnim vozilom. Tudi oškodovanec je med prerivanjem utrpel poškodbo zatilnega dela glave. Po pregledu v bolnišnici, kamor je bil prepeljan z reševalnim vozilom, so ugotovili, da ne gre za rano, ki bi nastala s strelnim orožjem.