Slovenija

Radeče papir v stečaju na javni dražbi prodaja Muflon

STA / S.R.
3. 9. 2013, 07.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Stečajni upravitelj družbe Radeče papir Borut Soklič bo danes na javni dražbi skušal prodati 100-odstotni poslovni delež v hčerinskem Muflonu. Izklicna cena za Muflon, ki zaposluje invalide, znaša 100.000 evrov, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Dolenjski list

Za potrebe stečajnega postopka družbe Radeče papir je Soklič naročil oceno vrednosti 100-odstotnega lastniškega deleža v podjetju Muflon, ki je bila pripravljena po dveh scenarijih. V prvem primeru so upoštevali predpostavko unovčenja zavarovanj s strani Nove Ljubljanske banke (NLB), v drugem primeru pa predpostavko, da NLB terjatev iz danih poroštev ne bi terjala od Muflona.

Ocenjena tržna vrednost 100-odstotnega kapitalskega deleža Muflona tako znaša nič evrov, saj Muflonove obveznosti skupaj s prevzetimi poroštvi presegajo vrednost njegovega premoženja. V primeru, da NLB od Muflona ne bi terjala plačila obveznosti po prevzetih poroštvih, pa bi tržna vrednost 100-odstotnega kapitalskega deleža v podjetju znašala med 1,9 milijona evrov in 2,1 milijona evrov.

Zgodovina Muflona, ki zaposluje okrog 150 delavcev, sega v leto 1973, ko je bila zgrajena proizvodna hala, v kateri so začeli proizvodnjo samolepilnih materialov. Na leto proizvedejo 20 milijonov kvadratnih metrov samolepilnih materialov in folij. Izdelujejo tudi različne tiskovine, samolepilne etikete in izdelke papirne konfekcije za izobraževanje, pisarniško komuniciranje ter umetniško ustvarjanje. S svojimi izdelki so prisotni na slovenskem trgu in na trgih sosednjih držav.