Slovenija

SDS izgublja svoje člane

Petra Rupnik
16. 8. 2013, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Potem, ko je v torek iz stranke SDS izstopil njen vidni član Franc Pojbič, je včeraj odjeknila novica, da stranko zapuščajo tudi nekdanji tržiški župan Pavel Rupar in njegovi ožji družinski člani. Se obeta plaz izstopov?

Rupar razlogov za izstop ne želi razkriti.

Na sedež največje opozicijske stranke, ki doslej ni imela hujših osipov članstva, temveč se je rada pohvalila z ravno nasprotnim dejstvom (po razglasitvi sodbe v aferi Patria, v kateri je bil vodja stranke Janez Janša obsojen na zaporno kazen, naj bi se članstvo celo povečalo), so izstopne izjave poslali tako Rupar kot tudi njegova mati Ivana, soproga Marija in še štirje drugi družinski člani. Izstopne izjave so poslali tudi v vednost Janezu Janši, ki je tako v zgolj dveh dnevih izgubil osem članov stranke. Razlogov za izstop iz stranke sicer Rupar ni želel razkriti. Za Delo je pojasnil le, da je vzrokov za odločitev veliko, vendar jih javnosti za zdaj ne bo razkril. Dejal je še, da so o tem dejanju premišljevali dolgo časa, odločili pa da so se v trenutku, ki se jim je zdel najbolj primeren.

Očitno se je minuli torek zdel primeren trenutek za izstop tudi Francu Pojbiču, sicer vršilcu dolžnosti direktorja Agencije RS za varnost prometa. Slednji nam je zaupal, da v stranki ni videl možnosti za lasten razvoj in da ni želel biti član stranke le zato, da bo v njej podpiral njenega vodjo. Poudaril je tudi, da bi morali vsi tisti, ki želijo dobro Sloveniji, iz stranke izstopiti. Pojbič nam je izdal tudi nekaj svojih nadaljnjih načrtov. Kot je dejal, »strank ne bo menjaval kot srajce«, in s tem izključil morebitna špekuliranja o prestopu v novo stranko. Namesto tega bo najpozneje do marca prihodnjega leta ustanovil novo civilnodružbeno gibanje. Rupar svojih nadaljnjih političnih ciljev za zdaj še ni razkril, prav tako kot svojega odziva na izstope iz SDS še ni razkril Janez Janša.

Mediaspeed/ Facebook