Slovenija

Tovšakova breme tudi za domači kraj

STA / S.R.
24. 5. 2013, 09.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dogajanje, povezano s Hildo Tovšak, v lokalnem okolju za nekatere že postaja moteče, ljudje so tega naveličani, je STA danes dejal župan Občine Mislinja Franc Šilak.

Mislinja.si
Občani v Mislinji imajo dovolj dogajanje okoli Tovšakove.

Če bi sodstvo in drugi pristojni organi opravili svoje delo, do takšnih situacij, ki bi se sicer lahko zgodile kjerkoli, ne bi prihajalo, je ocenil župan.

Nekdanjo direktorico Vegrada in občanko Mislinje Hildo Tovšak, ki jo je policija iskala od sobote, so minulo noč prijeli na območju Mislinje. Po besedah njenega zagovornika Borisa Kandutija se je Tovšakova organom pregona predala sama, od pol pete zjutraj pa je vnovič v priporu v Celju, kjer je sicer zaradi očitkov o kaznivih dejanjih nedovoljenega dajanja daril bila od 2. marca letos.

"V lokalnem okolju v zvezi s Tovšakovo krožijo različne zgodbe, a to je čisto nepotrebno. Odgovorni naj opravijo svoje delo, pa do takšnih situacij ne bo prihajalo," je dejal Šilak. Povedal je še, da so nekateri odzivi ljudi v lokalnem okolju, ki je za nekdanji velenjski Vegrad predstavljalo močan bazen delovne sile, iracionalni, razume pa stisko ljudi, ki so zaradi propada družbe izgubili delo.

Tovšakova, ki sicer z družino živi v naselju Šentilj pod Turjakom v Občini Mislinja, je bila v mandatnem obdobju 2006-2010 tudi občinska svetnica na listi SLS v Občini Mislinja.