Promet

Zaradi prometne nesreče zaprta polovica štajerske avtoceste

STA/J.P.
13. 11. 2014, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče zaprta polovica štajerske avtoceste med priključkoma Trojane in Blagovica proti Ljubljani. Voznikom osebnih vozil sta priporočena izvoza Vransko ali Trojane ter po vzporedni cesti do priključka Blagovica.

S.A.

Promet se povečuje na cestah, ki vodijo v mestna središča.

Zaradi poplav je zaprta regionalna cesta Bloška polica - Pudob pri Pudobu. Zaprtih je tudi več lokalnih cest v okolici Loža in Cerkniškega jezera. Prepovedan promet za tovorna vozila pa je na cestah Stari trg - Markovec, mejni prehod Babno Polje - Iga vas, Iga vas - Viševek, Stari trg pri Ložu - Nadlesk - Dane in Grahovo - Gornje Jezero - Pudob.

Na primorski avtocesti je zaradi del zaprt priključek Unec (izvoz in uvoz) v smeri Kopra. Obvoz je preko priključkov Logatec in Postojna. Promet mimo priključka Unec proti Kopru v tem času poteka po dveh zoženih pasovih.

Promet skozi predor Karavanke zaradi del poteka izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. Nočne popolne zapore so med 23. in 4.30 zjutraj.

Na primorski avtocesti so med razcepom Srmin in priključkom Črni Kal v smeri Ljubljane zaradi del med tednom v nočnem času popolne zapore med 20. in 5. uro.

Na štajerski avtocesti je za vikend predvidena delovna zapora med priključkoma Vransko in Trojane, v predoru Ločica v smeri Ljubljane. Popolna zapora bo od petka, od 20. ure zvečer do ponedeljka, do 5. ure zjutraj.