Promet

Odstranjevanje posledic na štajerski avtocesti

STA/M.J.
23. 9. 2014, 11.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti zaradi odstranjevanja posledic prometnega dogodka tovornega vozila zaprt vozni pas za priključkom Trojane proti Ljubljani.

Simbolna fotografija

Zaradi okvare tovornih vozil je oviran promet na dolenjski avtocesti na uvozu Višnja Gora v smeri Ljubljane ter na štajerski avtocesti, kjer je zaprt počasni pas med Dramljami in predorom Pletovarje proti Mariboru.

Na Primorskem je zaradi del zaprta polovica avtoceste med priključkoma Postojna in Logatec ter izvoz in uvoz Unec proti Ljubljani. Promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno.

Promet skozi predor Karavanke bo do petka potekal izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. Med 20. in 5. uro bo predor zaprt za ves promet.

Predvidoma do 13. oktobra bodo na štajerski avtocesti med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani popolne nočne zapore med 21. in 5. uro zjutraj.

Na pomurski avtocesti med Pernico in Lenartom promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno.

Do četrtka bo zaradi asfaltiranja zaprta lokalna cesta Slovenska Bistrica - Pečke pri Ločnem pri Ložnici. Obvoz je po cesti Slovenska Bistrica - Črešnjevec - Vrhloga - Sestrže - Mostečno in obratno.

Zaradi zemeljskih plazov ter poplavljenih in poškodovanih cestišč je v Pomurju zaprt mejni prehod Hotiza, v Zasavju je zaprta lokalna cesta Hrastnik-Radeče, na Dolenjskem je zaprt mejni prehod Božakovo, kjer je dovoljen prehod za pešce in kolesarje, na Štajerskem in Koroškem pa so zaprte ceste Ruta-Pesek, med Lovrencem na Pohorju in Roglo in Dravograd-Trbonje.