Kultura

Te serije ne želite zamuditi!

N.N.
22. 2. 2016, 15.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V ponedeljek, 22. februarja, ob 21. uri se na male ekrane vrača igralec Hugh Laurie, znan kot Dr. House. Na kanal AMC namreč prihaja serija The Night Manager, v kateri v glavnih vlogah nastopata Hugh Laurie in Tom Hiddleston. Ponedeljkovo premiero serije The Night Manager boste gledalci v Sloveniji gledali samo 24 ur za premiero v Veliki Britaniji, medtem ko bodo morali gledalci v ZDA nanjo počakati do 19. aprila.

Mitch Jenkins, © 2015 AMC Network Entertainment LLC
Ob ponedeljkih ob 21. uri na kanalu AMC.

Glavna karakterja v seriji The Night Manager sta Richard Roper (igra ga Hugh Laurie) in Jonathan Pine (igra ga Tom Hiddleston), serija pa je bila posneta po vohunski knjižni uspešnici pisatelja Johna le Carréja.

Mitch Jenkins, © 2015 AMC Network Entertainment LLC
Jonathan Pine (igra ga Tom Hiddleston) in Richard Roper (igra ga Hugh Laurie)

Roper (Hugh Laurie) je karizmatičen, izobražen in lepo vzgojen bogataš, ki pa v sebi skriva tudi temno plat – je namreč najbolj zloben človek na svetu, ki je svoje bogastvo ustvaril z imperijem prodaje orožja. Pine je nekdanji britanski vojak, ki se je boril v Iraku. Po vrnitvi iz Iraka se je želel umakniti od svojega prejšnjega življenja, predvsem pa pozabiti na dogajanje v Iraku. Zaposlil se je kot nočni receptor v hotelu v Kairu in upal, da bo imel dolgočasno življenje.

A njegovi načrti se niso izšli, življenje mu namreč zaplete ljubica lastnika hotela, ki mu v hrambo zaupa dokumente o poslu z orožjem. Ti dokumenti sprožijo niz dogodkov, zaradi katerih Jonathan Pine postane operativec britanske obveščevalne službe in njegova glavna naloga je, da razkrinka delovanje Richarda Roperja.

Zapleteni, dramatični in kriminalni dogodki vas bodo posrkali vase in ob ponedeljkovih večerih ne boste počeli drugega, kot gledali serijo The Night Manager, eno izmed najbolj pričakovanih serij tega leta. Ob ponedeljkih ob 21. uri na kanalu AMC.