Kultura

Blažu Švabu se je 'maščeval'

Alesh Maatko
19. 4. 2015, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Da se v Slovenskem pozdravu zgodi vedno nekaj nepričakovanega, je tokrat izkusil voditelj veselih petkovih večerov, Blaž Švab! Doživel je sladko »maščevanje« Veselega Dolenjca Denisa Štiha.

Žiga Culiberg

Svoje čarodejske sposobnosti je v izzivu pokazala Darja, z venčkom uspešnic pa so se ob koncu oddaje predstavili še zadnji trije tekmovalci na festivalu Slovenska polka in valček 2015. Predstavila se je celotna družina Zagmajster iz Bizeljskega. V rubriki Mali velikani sta brata Marko in Miha voditeljema Darji in Blažu zastavila dve hudomušni uganki.

Žiga Culiberg

Blaž odgovora ni poznal, Darja pa je pravilno rešila svojo nalogo. Denis Štih, pevec v ansamblu Veseli Dolenjci, ki je tudi karateist, je Blažu vrnil »udarec« in ga povabil na dvoboj. Pred nekaj meseci so namreč ustvarjalci oddaje brez njegove vednosti v oddajo povabili Denisovo dekle, ki je fanta presenetila z udarcem na tla.

Žiga Culiberg

V kvizu Kdo ve več se zdaj merijo tisti, ki so se naprej kvalificirali kot zmagovalci iz prvega kroga kviza. Tokrat sta znanje na tehtnico postavila Ivan Hudnik, pevec v Ansamblu Franca Miheliča, in Jože Mikec, pevec pri Novih spominih. Prvi nas je spomnil na čas sredi osemdesetih let, ko je še pel pri skupini 12. nadstropje in ko je na enem od koncertov z mikrofonom stopil v dvigalo, to pa se je zaprlo in mu odtrgalo kabel.

Kot zadnji trije tekmovalci na 20. festivalu Slovenska polka in valček, ki bo prihodnji petek v Podčetrtku, so se z venčkom svojih uspešnic predstavili ansambli Slavček, Popotniki in Veseli Dolenjci.