Kultura

Mali Budo postavlja rekorde

am
11. 11. 2014, 22.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Senzacija, ki je v slabem mesecu nasmejala že skoraj 300.000 gledalcev, nakazuje preporod nekoč izjemno priljubljenih srbskih komedij.

Pred kratkim je bila v Ljubljani premiera komedije Mali Budo, na kateri ni manjkalo smeha, zabave in znanih domačih obrazov. Slednjim se je pridružila tudi gostujoča filmska ekipa, ki se je z režiserjem Danilom Bećkovićem na čelu razgovorila o šalah o Črnogorcih, snemanju filma in njegovem morebitnem nadaljevanju.

Film Mali Budo, ki je po besedah režiserja Danila Bećkovića mešanica Miodraga Karadžića in Michaela Manna, kaže stanje in miselnost družbe ter problematiko korupcije v zdravstvu, krvnega maščevanja in ljubezenskih razočaranj, kar počne na izjemno duhovit način. Mali Budo je sin podgoriškega kirurga, ki med operacijo usmrti edinca lokalnega mogotca. V želji, da bi malega Budo rešil pred morebitnim krvnim maščevanjem, ga oče pošlje v Beograd. Očetove prijateljsko-sorodstvene veze ga pahnejo v vrtinec črnohumornih dogodivščin, ki na duhovit način prikažejo prvo srečanje brezbrižnega mladostnika s srbsko prestolnico.