Kultura

Kaj prinaša sedmi del kultnih filmov Vojna zvezd?

am/STA
25. 7. 2014, 19.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Zgodba sedmega nadaljevanja kultne serije Vojna zvezd naj bi se osredotočala na iskanje Luka Skywalkerja, a pri studiih Disney novih neuradnih informacij niso potrdili.

Profimedia

Dosedanji kultni filmi so bili posneti med letoma 1977 in 2005.

V začetni sceni naj bi Lukova odsekana roka s svetlobnim mečem plula po vesolju in končno pristala na puščavskem planetu. Najdeta jo mlada pustolovca, ki naj bi ju igrala britanska igralca Daisy Ridley in John Boyega. 


Predmet prepoznata kot jedijevsko orožje in se odločita, da ga bosta vrnila lastniku. Na svoji poti srečata Hana Sola in Chewbacco, ki ne plujeta več v znameniti vesoljski ladji Milenijski sokol. Solo in Chewbacca prepoznata svetlobni meč svojega prijatelja, ki pa ga nista videla že 30 let. Začne se iskanje izginulega jedija. Medtem na ledenem planetu zloglasne sile gradijo orožje za uničenje celotnih sončnih sistemov, predvidevajo pri Badass Digest.

Dogajanje prihajajočega nadaljevanja je podobno filmu Vojna zvezd iz leta 1977. Iskanje Skywalkerja je zamenjalo lov na Obija Wan Kenobija v takratnem filmu. Robota R2-D2, ki je na puščavskem planetu Tatooine začel iskati Kenobija, bosta v novem delu franšize zamenjala odsekana roka Luka Skywalkerja in njegov meč, a osnovni koncept zgodbe je podoben.

»Stvari, ki se zdijo znane, pa morebiti niso tako znane, kot si mislite. Ne predvidevajte, da ste videli že vsak puščavski in ledeni planet v galaksiji,« so še zapisali. Pri Badass Digest so predvideli tudi spremembo v igralski zasedbi. Nosilec dogajanja novega nadaljevanja naj bi bil junak, ki poskuša spremeniti svojo življenjsko pot; igral ga bo John Boyega. Njihova predvidevanja sicer nasprotujejo doslej široko sprejetim domnevam, da bodo glavne vloge sedme epizode Vojne zvezd prevzeli Mark Hamill, Carrie Fisher in Harrison Ford, igralci originalne trilogije Georgea Lucasa. Režiser filma J. J. Abrams je pred kratkim za dva tedna prekinil snemanje, da bi si Harrison Ford lahko opomogel od poškodbe noge, ki jo je utrpel na snemanju. Sedma epizoda Vojne zvezd naj bi v kinematografe prišla decembra prihodnje leto.