Avstrijska Štajerska

V brlogu pregrehe zaradi ljubosumja obležali trupli zakoncev

R.T.
6. 6. 2024, 13.42
Posodobljeno: 6. 6. 2024, 13.42
Deli članek:

Obdukcija trupla 45-letne ženske, ki je v ponedeljek popoldne na avstrijskem Štajerskem umrla za strelnimi ranami, je le potrdila, kar so že vedeli policisti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Poročali smo že o bizarnem primeru ponedeljkovega umora in samomora v kraju St. Stefan ob Leoben na avstrijskem Štajerskem. Tam so popoldne nenadoma odjeknili streli, domačini pa so na kraj nemudoma poklicali policiste. Ti so pred hišo najprej našli na pol golo truplo 45-letne ženske, nato so v hiši našli še truplo njenega 52-letnega soproga. Njihova delovna hipoteza tudi zdaj, ko so prejeli izsledke obdukcije, ostaja enaka. Domnevajo, da je moški svoji soprogi, ki je pred njim bežala, sledil na vrt in jo pred garažo z več streli umoril. Nato si je sodil sam.

Kot danes poročajo avstrijski mediji, je obdukcija trupla 45-letnice razkrila, da je umrla zaradi več strelov v zgornji del telesa oziroma posledične zadušitve s krvjo. Kriminalisti menijo, da je bil motiv za zločinsko dejanje ljubosumje. Zakonca sta se sicer do hiše, ki bila nekdaj v lasti pokojnih staršev 52-letnika, pripeljala vsak s svojim vozilom. Prebivala sta namreč na območju Gradca, hiša pa je samevala, vsaj kadar je nista okupirala sama. Kot kaže, sta jo namreč uporabljala za svoj seksualni brlog, saj so policisti v njej našli številne spolne pripomočke. Tu in tam sta se pripeljala na izlet in se predajala spolnim igricam. Po vasi so sicer zaokrožile govorice, da naj bi si 45-letnica našla nekega ljubimca, a policisti tega še niso uspeli potrditi. Zapustila sta 14-letnega sina, ki je zaenkrat pristal v rokah socialnih služb. Policisti so danes navedli še, da v družini v preteklosti niso obravnavali primerov nasilja. Prav tako naj ne bi imela nobenih finančnih težav.