Promet znova sproščen

Foto: Na pomurski avtocesti trčila tovornjaka, na boku obležal mešalec betona

S.R.
6. 6. 2024, 11.13
Posodobljeno: 6. 6. 2024, 13.48
Deli članek:

Pomursko avtocesto je danes ohromila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi tovorni vozili. Avtocesto s v smeri Maribora znova odprli šele malo pred 14. uro

adarji v Pomurju/Davorin Marina/Vestni.si
Posledice prometne nesreče na pomurski avtocesti.

Nesreča se je zgodila malo po 8. uri na pomurski avtocesti med priključkoma Sveta Trojica in Lenart v smeri proti Mariboru. Avtocesta je bila posledično na tem odseku v celoti zaprta vse do približno 13.30 ure, ko se je po poročanju prometno-informacijskega centra promet vendarle sprostil. Še vedno sicer ostaja daljši zastoj tovornih vozil, saj so jim morali policisti v času odstranjevanja posledic izločati na počivališče Sveti Jurij ob Ščavnici.

Kot je razvidno s fotografij, se je po trčenju prevrnil mešalec betona, tako imenovana hruška.

Na PU Maribor so nam pojasnili, da še vedno opravljajo ogled kraja nesreče, po prvih ugotovitvah pa je do nesreče prišlo, ko se je voznik tovornega vozila na tamkajšnjem uvozu Senarska vključeval na avtocesto. Med manevrom ga je prevrnilo na bok, vanj pa je nato trčilo drugo tovorno vozilo. Zbiranje obvestil še ni končano, po trenutnih informacijah pa je voznik prevrnjenega tovornjaka v nesreči utrpel lažje poškodbe, so še pojasnili.