Hrvaška

V Zadru taksist ugrabil turista

S.Š.
1. 9. 2023, 16.40
Deli članek:

Ukradel mu je stvari, grozil in zahteval plačilo 150 evrov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske postaje Zadar so opravili preiskavo zoper 43-letnega državljana hrvaške, ki je osumljen kaznivega dejanja protipravnega odvzema prostosti in izsiljevanja. 

43-letni taksist naj bi 28. avgusta, malo po 9. uri zjutraj, prevoz ponudil turistu iz Združenih držav Amerike. Ko je 25-letnik vstopil v taksi, sta se s šoferjem dogovorila za plačilo v višini 15 evrov, nato pa je taksist mladeniča po okoliških ulicah odpeljal na parkirišče na Ulici Ante Starčevića v Zadru namesto na dogovorjeni cilj. Tam je voznik avtomobil ustavil in od Američana zahteval bistveno večjo vsoto denarja.

Ker ta na zahteve ni pristal, ampak je želel za prevoz plačati dogovorjeno ceno, mu taksist ni dovolil zapustiti vozila, hkrati pa mu je odvzel osebne stvari. 

Odpeljal ga je do bankomata in nato izpustil

Ko je 25-letnik zaradi strahu na koncu le pristal na izplačilo 150 evrov, ga je taksist odpeljal do najbližjega bankomata. Ko je osumljenec prejel plačilo je američana izpustil. 

Oškodovanec je dogodek takoj prijavil policiji, ki so začeli s kriminalistično preiskavo, v okviru katere so osumljenca včeraj prijeli in ga z uporabo prisilnih sredstev privedli v uradne prostore policije. Kakšna kazen čaka drznega ugrabitelja še ni znano.