Francija

Več kot desetletje naj bi jo držal v ujetništvu, a vse ni tako, kot se zdi

R.T.
8. 8. 2023, 19.52
Posodobljeno: 8. 8. 2023, 20.34
Deli članek:

V Franciji in Nemčiji je v teh dneh odmeval primer ženske, ki naj bi več kot desetletje živela v ujetništvu svojega soproga. Ta naj bi jo tudi mučil in posiljeval, a je francosko tožilstvo zdaj stvari postavilo na glavo.

Profimedia
Stanovanje, v katerem, kot se je izkazalo, ni živela kot ujetnica.

Nemška policija je v nedeljo prejela klic v Franciji živeče nemške državljanke, ki jim je dejala, da jo njen soprog že več kot desetletje drži v ujetništvu. Primer so nemudoma predali francoskim kolegom v kraju Forbach na severovzhodu Francije, kjer živita nemška zakonca. Policisti so na kraju aretirali 55-letnega moškega in ga strpali v pripor. A je danes sledil preobrat. Kot je na novinarski konferenci pojasnil lokalni državni tožilec Olivier Glady, se je izkazalo, da 53-letna ženska tam ni živela v ujetništvu in ni bila žrtev kakršnega koli zločina, njenega soproga so zato izpustili na prostost.

Profimedia
Nemška zakonca sta živela v tem stanovanjskem bloku v francoskem mestu Forbach.

Policisti so namreč ugotovili, da 53-letnica trpi za več boleznimi, zaradi česar je priklenjena na posteljo. Glady je dejal, da so izvedli temeljito policijsko preiskavo in tudi zdravniške preglede, a da policija njenih obtožb o ujetništvu ter tudi posilstvu in mučenju izpod rok soproga ni uspela potrditi. Je pa tožilec pojasnil še, da zakonca nista bila vključena niti v francoski niti nemški zdravstveni sistem, prav tako pa nista bila v stiku s svojci.