Pomota

V Gradcu iz pripora izpustili napačnega moškega

R.T.
20. 7. 2023, 14.24
Deli članek:

Avstrijskim policistom v Gradcu se je v teh dneh pripetil neljub dogodek, zakuhali so nenavadno zmešnjavo, zaradi katere je zdaj na prostosti človek, ki bi morali biti za rešetkami.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

O tej nezaslišani epizodi je bil najprej anonimno obveščen avstrijski časnik Kronenzeitung, a so zdaj zadevo že potrdili tudi v graškem centru za pridržanje. Tam sta namreč pred tednom dni pristala dva madžarska državljana, 37 in 47 let stara lopova, ki naj bi prejšnji četrtek na območju Gradca zagrešila več vlomov.

Policisti so ju ustavili na cesti, pri čemer sta ukradene predmete, vključno z bančno kartico, in navodila, kako onesposobiti hišni alarm, poskušala skriti med sedeži. Policisti so bili dovolj pozorni in so oba odpeljali v center za pridržanje. Po navedbah policije je 37-letnik dejanje priznal, 47-letnik pa vse skupaj zanikal. Ob tem je državno tožilstvo zoper enega odredilo pripor, drugega pa izpustilo na prostost, a je nato prišlo do napake, saj so izpustili napačnega. Policisti so spodrsljaj spoznali približno dve uri pozneje in so morali posledično na svobodo izpustiti še drugega. Kot so pojasnili, je do napake prišlo zaradi »jezikovnih preprek, podobnosti med osumljencema in istega državljanstva.«

Prvega osumljenca, ki je zdaj na begu, še iščejo, a po navedbah policije za javnost ne predstavlja nevarnosti.