Hrvaška

Bombni preplah v Zagrebu: »Povsod prinašamo smrt!«

S.Š.
14. 7. 2023, 11.19
Posodobljeno: 14. 7. 2023, 11.25
Deli članek:

Številni hrvaški mediji in zagrebška policija so danes zjutraj prejeli elektronsko sporočilo, da naj bi bile na več lokacijah v Zagrebu nastavljene bombe.

Profimedia
Zagrebška policija se je takoj po prijavi odpravila na teren in začela pregledovati lokacije, na katerih naj bi bile nastavljene bombe.

Pošiljatelj sporočila je trdil, da so bombe nastavljene v Dubravi, in sicer v stavbi časopisa Jutarnji list, na tramvajski postaji, v kmetijski šoli, v hotelu Residence ter na policijski postaji Dubrava.

Občani niso v nevarnosti

Zagrebška policija se je takoj po prijavi odpravila na teren in začela pregledovati lokacije, na katerih naj bi bile nastavljene bombe. Na štirih niso našli razstreliva, medtem ko iskanje pete lokacije še poteka. Nevarnosti za občane ni, so medtem sporočili s policije.

Čeprav zagrebško državno tožilstvo ne navaja, kje preiskava trenutno še poteka, naj bi šlo za redakcijo Jutarnjega lista.

V elektronskem sporočilu, ki je bilo poslano medijem, je zapisano, da vsaka eksplozivna naprava vsebuje eksploziv C4 in strup sarin. Eksplozije naj bi se sprožile danes popoldan.

Podpisani Squad 9 Angles

Pošiljatelji sporočila so podpisani kot Odred 9 Uglova in trdijo, da so del samooklicanega neonacističnega kulta Squad 9 Angles.

"Dobro jutro, smo Squad 9 Angles, sekcija iz Dubrave. Povsod prinašamo smrt, v slavi Eona in Satana, proti demokratični krščanski civilizaciji, ki nas že stoletja oddaljuje od bistva človeštva. Ta je brutalna, neusmiljena,« so zapisali.