Preiskava

V Aqualuni najverjetneje zagorelo zaradi napake na električni napeljavi

S.R.
10. 7. 2023, 13.50
Posodobljeno: 10. 7. 2023, 13.53
Deli članek:

Policisti so v primeru sobotnega požara v Termalnem parku Aqualuna možnost tuje krivde izključili. Vzrok za požar je bila najverjetneje napaka na električni napeljavi.

Facebook stran Časopis Naše OKO/STA
Požar v Aqualuni.

Poročali smo že o požaru, ki je v soboto malo po 17. uri zajel Termalni park Aqualuna v Podčetrtku. Zaposleni in gasilci so se odzvali hitro in ustrezno, tako življenja niso bila ogrožena. V času požara je bilo na kopališču kar približno 1500 obiskovalcev, ki pa so jih zaposleni hitro in brez težav evakuirali. Gasilci so s požarom razmeroma hitro opravili, termalni park pa je že naslednji dan obratoval normalno. Poškodovan je bil le eden od gostinskih lokalov.

Kot so danes pojasnili celjski policisti, so z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil ugotovili, da je zagorelo v shrambi. Ogenj se je od tam razširil na ostrešje objekta. Možnost tuje krivde so že izključili. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Sicer pa je v intervenciji sodelovalo 95 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Podčetrtek, Pristava, Imeno, Sela, Virštanj, Kristan Vrh, Mestinje, Šmarje pri Jelšah in Steklarna Rogaška Slatina.