Objestnost brez primere

Pri Kamniku večkrat namenoma zbil invalida

R.T.
19. 4. 2023, 06.49
Posodobljeno: 19. 4. 2023, 06.53
Deli članek:

Voznik sivega clia je v Oševku večkrat zbil gibalno oviranega meščana, ki se mu ni uspel dovolj hitro umakniti s cestišča.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Do incidenta je prišlo v ponedeljek zvečer na nekoliko odmaknjeni lokalni cesti, ki iz Oševka vodi proti Brišam, Tučni in Samotnemu mlinu, poroča spletna stran Kamnik.info.

Gibalno ovirani občan zrelih srednjih let se je tam sprehajal s pomočjo palic, ko mu je nasproti pripeljal znanec, s katerim sta si izmenjala nekaj besed. Nekaj trenutkov pozneje pa je iz smeri Samotnega mlina pridrvel sivi clio, ki ga je vozil mlajši voznik, ob katerem je sedelo dekle. Ker je, ko je pripeljal do mirujočega vozila, pritiskal na plin, mu je gibalno ovirani občan namignil, naj se umiri, čemur pa je sledilo le še več pritiskanja na plin ter kratko, sunkovito speljevanje z mesta.

Invalidni občan se je začel umikati, kolikor hitro se pač je lahko, a je to voznika clia tako razjezilo, da je namenoma zapeljal vanj, ga zadel in mu zlomil palico. Nato je vanj zapeljal še enkrat in ga zbil, da je padel v travo. Poskusil je še enkrat, a se je občanu z valjanjem po travi uspelo toliko umakniti, da mu voznik, ki je odbrzel s prizorišča, ni zapeljal prek obeh nog.

Občan je pri tem utrpel lažje telesne poškodbe, še poroča Kamnik.info.

Policisti voznika clia še iščejo – tudi  s pomočjo morebitnih očividcev oziroma javnosti, zato vse občane, ki bi morda karkoli vedeli o prometni nesreči, prosijo, da pokličejo na telefonsko številko 113 ali Policijsko postajo Kamnik na 01 830 31 80, obenem pa pozivajo voznika Clia, da pokliče na katero od navedenih številk, oziroma se osebno zglasi na Tomšičevi ulici 4 v Kamniku.