Škandal

V zgolj dveh dneh aretirali šest pohujšljivih učiteljic, ki so pod rjuhe skakale z mladoletniki

R.T.
17. 4. 2023, 10.32
Posodobljeno: 17. 4. 2023, 10.33
Deli članek:

Združene države pretresa nov škandal, povezan s spolnimi prestopki, ki so jih na šolah zagrešile učiteljice. V zgolj dveh dnevih so jih aretirali šest.

Police
Emily Hancock (zgoraj levo), Allieh Kheradmand (zgoraj na sredini), Kristen Gantt (zgoraj desno), Heather Hare (spodaj levo), Ellen Shell (spodaj na sredini) in Hannah Marth (spodaj desno).

Ameriške tabloide so v zadnjih dnevih znova polnile fotografije učiteljic, ki so se zaradi spolnih odnosov z učenci znašle v lisicah. 

V priporu je denimo pristala 38-letna učiteljica Ellen Shell iz mesta Danville v zvezni državi Kentucky. Tožilstvo ji očita, da je imela »trikrat spolne odnose z dvema 16-letnikoma.« Zaposlena je na osnovni šoli Woodlawn, a so jo tam po aretaciji suspendirali, o dogajanju pa so obvestili tudi starše učencev. V skladu z obtožnico je Shellova z mladoletnima učencema spala lansko poletje. Zaradi kaznivega dejanja posilstva ji grozi 25 let zapora.

Naslednja na spisku je 32-letna Heather Hare iz mesta Bryant v ameriški zvezni državi Arkansas, ki je bila v spolnem razmerju z mladoletnim učencem na lokalni srednji šoli. Aretirali so jo v petek in jo obtožili posilstva.

26-letno Emily Hancock iz mesta Wellston v zvezni državi Oklahoma so zaradi nespodobnega razmerja s 15-letnim učencem aretirali v četrtek.

V petek je v priporni celici pristala Kristen Gantt, 36-letna učiteljica na katoliški srednji šoli v Des Moinesu v zvezni državi Iowa. Slednja naj bi imela tako na šoli kot izven nje najmanj petkrat spolne odnose z enim od mladoletnih učencev.

V mestu Vienna v zvezni državi Virginija so istega dne aretiral 33-letno učiteljico Allieh Kheradmand. Očitajo ji, da je bila več mesecev v nedovoljenem razmerju z mladoletnim učencem.

Za zapahi je pristala tudi 26-letna športna učiteljica Hannah Marth iz mesta Northampton v zvezni državi Pensilvanija. Gre za trenerko metanja kopja, ki je obtožena, da je imela spolne odnose s 17-letnim atletom in učencem na šoli.