Nenavaden primer

Zagrebški podjetnik pod krinko tajnega agenta ugrabil 22-letnega Slovenca

J.V.
11. 2. 2023, 17.15
Posodobljeno: 11. 2. 2023, 17.18
Deli članek:

V Zagrebu so v petek aretirali 37-letnega moškega, ki je osumljen ugrabitve slovenskega državljana. V stanovanju naj bi bila sicer ves čas tudi ugrabiteljeva mati.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

S trditvami o nadnaravnih močeh naj bi 22-letnega Slovenca v začetku januarja prepričal v srečanje v Zagrebu, nakar naj bi ga več kot tri tedne zadrževal v svojem stanovanju. "Sem tajni agent in duhovna reinkarnacija boga" je med drugim preko Tinderja 22-letniku sporočil 37-letni D. P., sicer spletni oblikovalec in lastnik propadlega podjetja, poroča Jutranji list.

Po šestih mesecih virtualne komunikacije sta se 9. januarja letos srečala v Zagrebu, druženje pa se je preselilo v podjetnikovo stanovanje na Trešnjevcu. A srečanje je šlo po zlu, piše Jutranji, saj se je Slovenec pred dnevi obrnil po pomoč in policiji razkril, kaj se je dogajalo v stanovanju, v katerem je bila sicer ves čas tudi "ugrabiteljeva" mati.

Osumljenca so policisti sicer pridržali, a so ga po zaslišanju izpustili na prostost, ima pa prepoved približevanja mlademu Slovencu. Sosedje stavbe, v kateri je bil mladenič priprt, pravijo, da iz tega stanovanja nenehno prihaja hrup in prepiri, ker "tam živijo posebni ljudje".

Mama osumljenca sicer za Jutranji list očitke o ugrabitvi zanika. "Ta fant je preživel deset dni v našem stanovanju. Rekel je, da nima kje prespati. V vratih stanovanja je vedno ključ. Hodil je ven in noter, ko je hotel, in vsi trije smo kuhali," med drugim pravi. Slovenec sicer trdi, da je bil v stanovanju zaprt od 9. januarja do 7. februarja, da so mu v stanovanju omejevali prostost, odrekali hrano in ga obkladali z zmerljivkami, še piše Jutranji.