Zmrznila

Pobil jo je pred mrliško vežico! Poleti bi verjetno preživela

R.T.
10. 2. 2023, 18.44
Posodobljeno: 10. 2. 2023, 19.02
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o srhljivi najdbi trupla pred mrliško vežico v bližini Dobrle vasi (Ebendorf) na avstrijskem Koroškem.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Že včeraj smo poročali, da je šolarka v sredo zjutraj pred mrliško vežico na območju pokopališča v vasici Edling naletela na truplo 62-letne ženske. Včeraj in danes je bilo v tej vasi polno policistov, poroča ORF. Po opravljeni obdukciji je več znanega. Potrjeno je, da je nesrečnica, ki je zmrznila, utrpela udarec po glavi s topim predmetom, imela pa je tudi več udarnin na zgornjem delu trupa. Poškodbe nikakor niso mogle nastati s padcem. Tiskovni predstavnik celovške policije Markus Kitz je povedal, da je po udarcu najverjetneje izgubila zavest. »Če bi bilo poletje, bi verjetno preživela,« je dodal Kitz. A bila je zima, ponoči je bilo zunaj do 10 stopinj pod ničlo, tudi čez dan se ni ogrelo nad ledišče.

Osumljeni? Zaenkrat jih ni. Policisti predvidejo, da jo je nekdo udaril prav na tem mestu, v bližini mrliške vežice. Ovrgli so domnevno, da bi umrla v domači hiši, ki je le 150 metrov oddaljena od pokopališča, in da bi jo potem nekdo zvlekel do kraja najdbe.
Preiskavo otežuje dejstvo, da ni bilo prič, sosedje pa niso ne videli ne slišali ničesar, molčijo kot grob. Kriminalisti si več nadejajo od analize DNK sledi, ki bi jo lahko morilec pustil na oblačilih pokojne.