Velika tragedija v Nišu

Štiriletnik v vrtcu pogoltnil želod, zdravniki so bili brez moči, umrl je v bolnišnici

R.T.
28. 12. 2022, 12.30
Posodobljeno: 28. 12. 2022, 12.55
Deli članek:

Iz Srbije poročajo o veliki tragediji, v kateri je življenje izgubil komaj štiriletni otrok. Po incidentu v vrtcu so ga prepeljali v bolnišnico v Nišu, kjer je umrl.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragični dogodek se je odvil v srbskem mestu Vladičin Han približno 100 kilometrov južno od Niša. Srbski mediji poročajo, da je malček v ponedeljek popoldne v vrtcu pogoltnil želod, ki mu je zaprl dihalne poti. V nezavestnem stanju so ga najprej prepeljali v lokalni zdravstveni dom, nato pa naprej v bolnišnico v Nišu, kjer so ga nemudoma operirali. Danes zjutraj je v bolnišnici umrl.

Podrobnosti o dogodku so še skope, a naj bi imel malček znake hudih poškodb možganov. V niški bolnišnici so mu želod iz dihalnih poti sicer uspeli odstraniti, a to ni bilo dovolj, da bi mu rešili življenje. »Kljub vsem naporom več zdravniških ekip v UKC se je na žalost končalo usodno,« so za srbski Blic sporočili iz niške bolnišnice. Po njihovih navedbah naj bi štiriletnik želod pograbil z novoletne jelke.

Srbski Kurir medtem poroča, da so dečka v lokalnem zdravstvenem domu uspešno oživili, nato so ga intubirali in ga prepeljali v bolnišnico na operacijo. Danes zjutraj naj bi mu zastalo srce.