Nasilni vojak že pred sodnikom

Tako hude poškodbe je utrpel pretepeni božiček

Ž.K.
26. 12. 2022, 16.05
Posodobljeno: 26. 12. 2022, 16.06
Deli članek:

Hrvaško javnost je včeraj šokiral pretep v Slavonskem brodu, pri katerem je nezavesten na cesti obležal 21-letnik oblečen v božička.

/
Pretepali so mladeniča, ki je bil oblečen v Božička.

Posnetek pretepa, ki se je včeraj širil po socialnih omrežjih je šokanten. Prikazuje kako se več maldeničev pretepa, eden od njih, oblečen v božička, obleži na tleh, v trenutku, ko se želi pobrati, pa ga eden od nasilnežev z vso močjo brcne v glavo, zaradi česar božiček nezavesten obleži. 

Iz policijskega poročila je razbrati, da so policisti na kraju dogodka naleteli na močno vinjenega 21-letnka, ki se je obnašal nedostojno in žalil policiste, zaradi povzročitve hude telesne poškodbe pa so obravnavali več oseb udeležnih v pretepu. Najevčjo pozornost so posvetili 24-letnemu vojaku Mateju V., ki je osumljen, da je božička brcnil v glavo.

Danes so znane posledice včerajšnjega incidenta. Vojak je že obiskal sodnika, jasno je da bo odgovarjal za povzročitev hude telesne poškodbe. Mladenič, ki jih je utrpel je že doma v domači oskrbi, so pa v bolnici ugotovili, da mu je zaradi silnega udarca počil bobnič, v zgornjem delu telesa ima tudi več udarnin.

 Hrvaški mediji poročajo, da je bil vojak Matej V. v preteklosti že obravnavan zaradi nasilnih dejanj, a da naj bi v zadnjih letih v vojski zaradi zglednega obnašanja celo napredoval.