Umor in samomor v Šentjurju

Hiša polna orožja, motiv za grozljivo dejanje neznan

R.T.
12. 7. 2022, 12.57
Posodobljeno: 12. 7. 2022, 13.27
Deli članek:

Policisti med partnerjema doslej niso obravnavali primerov nasilja.

Dreamstime
Moški je imel več kosov dolgocevnega orožja, a je umor zagrešil z neprijavljeno pištolo.

O družinski tragediji, ki se je včeraj odvila na območju Šentjurja pri Celju, smo že poročali. Policisti so namreč v stanovanjski hiši našli mrtva moškega in žensko, vse okoliščine pa so kazale, da je 61-letni moški ustrelil 64-letno partnerko in si nato sodil sam.

Celjski kriminalisti so danes po ogledu prizorišča zločina, ki sta se ga udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, pojasnili nekaj več podrobnosti o dogodku. Prve ugotovitve so potrdile, da je 61-letnik v dopoldanskih urah ustrelil svojo zunajzakonsko partnerico, nato pa je orožje uperil vase. Kriminalisti so pri ogledu kraja našli in zasegli tudi več kosov dolgo- in kratkocevnega orožja ter več nabojev. 61-letnik je imel za to orožje tudi orožne listine, ne pa tudi za orožje, s katerim je storil okrutnost.

Primer še preiskujejo in ga obravnavajo kot kaznivo dejanje umora. Obenem obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Kot so še pojasnili, med osumljencem in žrtvijo doslej še niso obravnavali kakršnih koli nasilnih dejanj.

Sašo Švigelj
Fotografija je arhivska.