Med slikanjem selfie-jev

Zagorel je pred množico zaprepadenih turistov

R.T.
31. 5. 2022, 22.29
Posodobljeno: 31. 5. 2022, 22.36
Deli članek:

Na medmrežju je zakrožil posnetek moškega, ki je pri belem dnevu pred turistično znamenitostjo v Istanbulu sredi množice turistov zagorel kot bakla.

Twitter / ManseteBag
Po nekaj sekundah je nekdo našel gasilni aparat in ogenj pogasil.

Presunljiv prizor je danes pretresel množico turistov med ogledovanjem Galatskega stolpa, ene od zgodovinskih znamenitosti v evropskem delu Istanbula. Po pisanju britansega tabloida Mirror se je sredi dneva na trgu, polnem ljudi, nek moški polil z bencinom in prižgal ogenj. A še večji šok se je razširil po medmrežju, kjer so se pojavile fotografije mimoidočih, med katerimi je bilo tudi veliko otrok, veliko pa jih je med dogajanjem nič hudega sluteč fotografiralo okolico in delalo »selfie«-je.

Tako se je na mnogo posnetkih nepozornih turistov znašel prizor moškega, ki je sredi trga padel na kolena, nato pa so njegovo telo zajeli ognjeni zublji. Medtem, ko je kar nekaj prisotnih dogodek nemo spremljalo, se je v bližnjem baru vendarle našel nek priseben moški, pritekel z gasilnim aparatom in ogenj pogasil.

Ob prihodu so reševalci nesrečneža našli še živega in ga odpeljali v bolnico. Kar nekaj zaprepadenih turistov pa je na fotografijah ovekovečilo dogodek, ki se ga najbrž ne bodo radi spominjali.