Ujel ga je radar

FOTO: Iztegnjen sredinec ga bo stal 1200 evrov

S.R.
8. 2. 2022, 21.49
Posodobljeno: 8. 2. 2022, 21.52
Deli članek:

Okrožno sodišče v Düsseldorfu je vozniku BMW-ja, ki je med vožnjo skozi bližnje mesto Ratingen proti stacionarnem radarju iztegnil sredinca, naložilo plačilo 1200 evrov kazni.

Polizei NRW Mettmann
Dragocena fotografija.

Kot so pojasnili policisti, je voznik na odseku ceste, na katerem velja omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, svoje vozilo namerno pognal do hitrosti 60 kilometrov na uro, da se je kamera sprožila in ovekovečila njegovo nečedno gesto.

Namesto pičlih 20 evrov kazni, kolikor bi ga sicer stal prekršek, bo zdaj moral zaradi »žaljive geste« plačati krepko več, celih 1200 evrov. Dragoceno fotografijo so objavili tudi policisti, ki so želeli z objavo opozoriti na problematiko vse manjšega spoštovanja organov pregona. Kot je za tabloid Bild pojasnil tiskovni predstavnik lokalne policije, gre »na žalost za veliko težavo. Sodelavci na mestih merjenja hitrosti so vsak dan deležni žaljivk. Enega so celo napadli in poškodovali.« Dejal je, da tega dela ne opravljajo, da bi molzli denar, temveč da bi »povečali varnost na cestah.«