Vratolomno zasledovanje

Med zabavo pri Brežicah odjeknili streli, za meganom so se pognali s črnim pasatom

S.R.
7. 6. 2021, 15.25
Posodobljeno: 7. 6. 2021, 15.25
Deli članek:

Na širšem območju Brežic se je v petek odvila drama, ki se je končala z vratolomnim zasledovanjem in policijskimi lučmi.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Brežiški policisti so v petek zvečer posredovali v Novi vasi in Ponikvah, naseljih ob slovensko-hrvaški meji, ki spadata pod brežiško občino. Prejeli so namreč več klicev o streljanju, grožnjami z orožjem in zasledovanju po cesti. Na kraju so nato ustavili dve vozili z več osebami.

Glede na prve ugotovitve, ki pa zaradi "nasprotujočih izjav" še niso dokončne, saj dejansko stanje in vlogo posameznikov še vedno preverjajo, naj bi imeli v Ponikvah zabavo, ko se je mimo pripeljal siv Renault Megan z več osebami. Iz megana naj bi nato odjeknili streli, pri čemer je bilo orožje uperjeno v zrak. V meganu, ki je po streljanju z veliko hitrostjo odpeljal, so poleg voznika in sovoznika sedele še štiri mlajše osebe. Za njimi so se s črnim pasatom pognali udeleženci zabave. Poskušali so jih dohiteti in ustaviti, med vožnjo pa so v avtomobil metali različne predmete. Vratolomno zasledovanje so prekinili policisti, ki so megana, iz katerega naj bi streljali, zasegli in odpeljali na policijsko postajo, kjer ga bodo podrobno pregledali.

Policisti so na kraju sicer našli različne sledove, vključno s tulci nabojev, ugotovili pa so tudi identiteto glavnih akterjev, ki "prihajajo iz novomeškega in brežiškega konca." Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti vse okoliščine dogodka še vedno preverjajo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo.