s 15-letnim sopotnikom

14-letni voznik divjal, trčil v policijsko vozilo in pobegnil

A.S.
9. 2. 2021, 15.26
Posodobljeno: 9. 2. 2021, 15.27
Deli članek:

Možje v modrem so mladoletniku stopili na rep.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Koprski policisti so bili v nedeljo nekaj pred 11. uro obveščeni, da nekdo z neregistriranim vozilom divja po vasi Koče.

Preden so možje v modrem vozilo ustavili, so mu na relaciji Koče-Orehek pripeljali nasproti po makadamu, voznik pa zaradi neprilagojene hitrosti ni uspel pravočasno ustaviti. Na mokri makadamski cesti je tako oplazil policijsko službeno vozilo po boku, nato zapeljal izven vozišča v nabrežino, z nabrežine vzvratno in trčil v zadnji del službenega avtomobila ter jo nato ucvrl. 

14-letni voznik in 15-letni sopotnik

Po dobrem kilometru sta policista vozilo dohitela in ga ustavljala z modrimi lučmi, voznik se je tedaj sam ustavil. Glej ga zlomka, za volanom osebnega avtomobila je sedel 14-letnik, z njim je bil 15-letni sopotnik.

Obdolžilni predlog

Avtomobil, ki je odjavljen iz prometa, so policisti zasegli. Vozniku sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pobeg s kraja prometne nesreče, ker je vozil neregistrirano vozilo in zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih, sopotniku pa sledi globa po tem istem zakonu.