Montreal

VIDEO: Sedež slavnega založnika videoiger obkolila policija, poročajo o drami s talci

S.R.
13. 11. 2020, 20.56
Posodobljeno: 13. 11. 2020, 22.09
Deli članek:

Iz Montreala so v petek popoldne poročali o domnevni drami s talci. Območje okoli sedeža založnika videoiger Ubisoft je hitro zavarovala policija.

Profimedia
Na kraju je močna prisotnost policije.

Sedež založnika videoiger Ubisoft v Montrealu so obkrožili policisti in specialci. Lokalni mediji so poročali o morebitni drami s talci, a ta poročila niso dočakala uradne potrditve. Z videoposnetkov je sicer razvidno, da je policija zavarovala širše območje okoli podjetja, hkrati je prebivalce pozvala, naj se območju ne približujejo. Na kraju je videti tudi reševalna vozila.

Po navedbah časnika La Presse je policija potrdila, da se je odzvala na prijavo o oboroženem ropu, ne pa tudi, ali gre za dramo s talci. S helikopterskih posnetkov je sicer razvidno, da se je na strehi poslopja nahajalo več deset ljudi, zaposlenih, ki naj bi dostop na teraso zabarikadirali. Zaenkrat sicer ni jasno, koliko ljudi je bilo ob začetku drame na delovnem mestu, večina od približno 4000 zaposlenih namreč zaradi pandemije novega koronavirusa dela od doma. 

Policija je nato malo pred 16. uro po lokalnem času (malo pred 22. uro po našem času) sporočila, da trenutno iz zgradbe že evakuirajo ljudi. Po zadnjih neuradnih informacijah naj bi sicer celo šlo za lažni alarm. Več bodo pojasnili policisti, ki zadevo še vedno preiskujejo.

Podjetje Ubisoft se je sicer v preteklosti proslavil z izdajo videoigre Prince of Persia: The Sands of Time, uspešne naslednice legendarne serije Prince of Persia. Izdaja tudi priljubljeno serijo Assassin's Creed, podpisali pa so se tudi pod videoigri Far Cry in Watch Dogs.