Kradla kot sraka

Poštarka ukradla več tisoč pošiljk in večino zagrebla v gozdu

S.R.
21. 8. 2020, 18.36
Posodobljeno: 21. 8. 2020, 18.42
Deli članek:

34-letnica, poštarka, ki je ukradla več tisoč poštnih pošiljk, se je zaporu izognila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sodišče je Jodi Caroline Maria Dickason, ki je bila v avstralskem okrožju Shire of Capel celih deset let zaposlena kot poštarka, ob tem pa zagrešila veliko število tatvin, sicer odmerilo 12-mesečno zaporno kazen, a ji v keho ne bo treba, če se v naslednjih dveh letih ne bo znova znašla na spolzkih tleh. 

Kot kaže, je bila večino časa službovanja vzorna delavka, a se je lani nekaj zalomilo. Med lanskim majem in julijem je namreč ukradla skoraj 4000 predmetov, ki bi jih morala dostaviti naslovnikom. Med njimi so se znašli vozniška dovoljenja, kreditne kartice in drugi pomembni dokumenti, poroča avstralska radiotelevizija ABC. Del plena so našli med hišno preiskavo, Dickasonova pa je med zaslišanjem vse skupaj zanikala. Še več, nad izplenom, ki je policiste pričakal v njenem domu, je bila povsem »šokirana in presenečena.« Njena hiša je po navedbah sodnika Roberta Younga sicer služila zgolj kot začasno skladišče, od koder je nato robo prenašala v gozd, kjer jo je zagrebla v zemljo. Njeno končno skrivališče, kjer se je nahajala skoraj polovica vseh ukradenih predmetov, je povsem po naključju našel nek sprehajalec. 

Dokazi, da je kriva, so trdni, prepričljivi, je poudaril Young ter jo oštel, da je zlorabila zaupanje celotne lokalne skupnosti, nato pa ji odmeril kazen, ob čemer je Dickasonova zajokala, poročajo pri ABC. Njen odvetnik je nato pojasnil, da je takrat preživljala težko obdobje. Razšla se je namreč s fantom, njun partnerski odnos pa je bil tudi sicer poln nasilja in drog. Hkrati je skrbela za šest otrok.