Ulovljeni

Sredi belega dne so oblačila odvrgli kar ob avtocesti

T.L.
4. 2. 2019, 13.13
Posodobljeno: 4. 2. 2019, 13.16
Deli članek:

V Ljubljani najeli avto, kradli v Murski Soboti in bežali pred policisti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V soboto je policija ob 12.36 uri sprejela obvestilo, da je neznani moški iz športne trgovine v Murski Soboti odtujil večje število oblačil in pobegnil. Policisti pa so storilce izsledili izsledili kaj kmalu, in sicer med vožnjo po pomurski avtocesti iz smeri Murske Sobote proti Vučji vasi. Voznik zvočnih in svetlobnih znakov policistov na začetku ni upošteval in je z vožnjo nadaljeval, nato pa so 13.39 uri vozilo zaustavili. V tem času je policija prejela informacijo drugega voznika, da so - še preden so se zaustavili - iz vozila odvrgli predmeti.

Policija je z zbiranjem obvestil ugotovila, da so si trije državljani Srbije pri podjetju iz Ljubljane sposodili vozilo in izvršili tatvino oblačil v Murski Soboti. Policisti so približno 150 metrov stran od kraja, kjer so vozilo zaustavili, našli večjo količino odvrženih oblačil.

Storilcem je bila odvzeta prostost. Dva storilca so po prenehanju razlogov za pridržanje izpustili na prostost, zoper 26-letnega državljana Srbije pa je bil na podlagi zbranih obvestil in opravljenega ogleda ugotovljen utemeljen sum storitve kaznivega dejanja tatvine in so ga privedli k preiskovalnemu sodniku. V postopku je bil tujec obsojen na trimesečno zaporno kazen, s preizkusno dobo dveh let.