Soseda

Džimi najprej umoril Anito, potem si je sodil sam

Gabrijel Toplak
2. 10. 2018, 19.55
Deli članek:

Pokojno naj bi v eni od sob v nedeljo zvečer našel njen brat.

Sobotainfo
Pokojna sta bila soseda in naj bi občasno prijateljevala.

Med stanovalci obcestnega in deloma gručastega naselja Tišina v Prekmurju je včeraj zjutraj hitro zaokrožila tragična vesta, da sta življenje izgubila dva njihova sovaščana.

NASILNA SMRT IN SAMOMOR

Kot je sporočila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota, so bili policisti v nedeljo zvečer ob 20.30 obveščeni, da je bila najdena mrtva ženska, nedaleč stran pa še mrtev moški. »Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je ženska srednjih let umrla nasilne smrti. V bližini na svojem domu, so še ugotovili policisti, pa je bil najden tudi mrtev moški, ki je storil samomor,« je povedala Rauševa in za Novice Svet24 dodala, da preiskava še poteka, po njej, predvidoma v naslednjih dneh, pa bo več jasno, zakaj se je zločin zgodil.

Sobotainfo
Območje so policisti zavarovali s policijskim trakom, policijska preiskava še poteka.

UMRLA STA OBČASNO PRIJATELJEVALA

Kot smo neuradno izvedeli, je do tragedije prišlo v naselju Tišina, kjer po podatkih statističnega urada živi nekaj več kot 400 prebivalcev. Po naših informacijah naj bi bila pokojna stara 44 let, moški, ki je storil samomor, pa naj bi bil star okoli 59 let. Bila sta tudi soseda in naj bi občasno prijateljevala. Domačine oziroma sosede je dogodek pretresel, saj so poznali oba in zato nikakor, kot so dejali, ne morejo verjeti, da bi bil njihov sosed, čeprav se je rad držal bolj zase, sposoben storiti kaj takšnega. »Stanislav oziroma Džimi, kot so ga po domače klicali njegovi znanci, je bil invalidsko upokojen. Anita se je tja priselila, delala pa je za eno od zavarovalnic, in ko je bila doma, je bil Stane pogosto pri njej. Kot da bi živela v razmerju,« je dejal eden od sosedov, ki ne želi biti imenovan. Slišal je še, da naj bi se pred kratkim sprla, saj naj bi ga zapustila zaradi razlike v letih, on, ki je bil precej ljubosumen, pa tega naj ne bi prenesel.

Pokojno Anito naj bi v hiši v nedeljo zvečer našel njen brat, ko se je vrnil s tekme med Muro in Mariborom.