Sožalje

FOTO: Slovo od Roka Černica, fanta velikega srca

P.R./B.K.
24. 8. 2018, 17.22
Posodobljeno: 24. 8. 2018, 17.39
Deli članek:

Na pobreškem pokopališču v Mariboru so se danes poslovili od Roka Černica, mladeniča z izrazitim socialnim čutom.

M24
Navijači so se mu poklonili z baklami.

V ponedeljek je v štajersko prestolnico zarezala kruta vest, da je v 22. letu starosti zaradi asistolije ob astmatičnem napadu umrl njihov someščan, fant velikega srca, ki je v številnih odmevnih dobrodelnih akcijah pomagal družinam v stiski, ljudem z roba in otrokom s hudimi zdravstvenimi težavami.

Černic, ki bi januarja dopolnil 22, je bil tudi goreč navijač Nogometnega kluba Maribor. Dobrodelnost pa je združil s svojo navijaško strastjo, saj je zbiral nogometne drese, organiziral dražbe, denar od prodaje pa dajal v dobrodelne namene. Zaradi plemenitih dejanj mu je predsednik države Borut Pahor podelil priznanje prostovoljca 2015, mariborski podžupan Saša Pelko pa mu je v starostni skupini do 19 let podelil naziv naj prostovoljec.

Rokovi strti svojci, prijatelji in znanci so se od njega poslovili popoldne na pobreškem pokopališču v Mariboru. Pred tem pa je javnost pretresel ganljiv zapis Rokove mame. »Rok, najraje na te svetu te imam, od tu pa do lune in nazaj, v neskončnost. Čas se je ustavil. Srce bo počilo, čutim, da si bom izjokala dušo,« je zapisala strta mama.

M24
Pogreb Mariborčana Roka Černica.