Hitrost ubija

Nenadzorovano jih je odbijalo po cesti, nato je v avto trčil še tovornjak

B.K.
14. 5. 2018, 10.50
Posodobljeno: 14. 5. 2018, 10.58
Deli članek:

Ponoči se je pred mejnim prehodom Gruškovje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila sopotnica.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Malce pred drugo jutranjo uro je osebno vozilo nemških registrskih številk peljalo po gradbiščni cesti iz smeri Podlehnika proti mednarodnemu mejnemu prehodu Gruškovje. 46-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti ni pravočasno reagiral ob delni zapori ceste in je namesto v levo zapeljal naravnost ter trčil v betonsko varnostno ograjo.

Trk je bil tako hud, da je vozilo odbilo najprej v bočno oviro, nato pa na drugo stran vozišča v še eno betonsko ograjo. Vozilo je nato odbilo v desno, čez celotno smerno vozišče, kjer ga je na kolesih obrnilo za 90 stopinj. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 27-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki ni mogel pravočasno zavreti, zato je trčil v sprednji desni del osebnega avtomobila.

V nesreči so se poškodovali vsi potniki osebnega avtomobila. Voznik ter 52 in 31-letni sopotnici so bili huje poškodovani, 27-letna sopotnica pa lažje. Vse so prepeljali v ptujsko bolnišnico, kjer je 52-letna potnica proti jutru umrla. Voznik tovornega vozila v nesreči ni bil telesno poškodovan.

Zaradi prometne nesreče je bila glavna cesta zaprta za ves promet do 3.31, nato pa je do 5.40 promet potekal izmenično enosmerno. Posledice prometne nesreče so sedaj že odstranjene.