Prebil ograjo

FOTO: Tovornjak v Kranju zgrmel z mostu in pristal na parkirišču

J.P.
1. 2. 2018, 10.10
Posodobljeno: 1. 2. 2018, 12.51
Deli članek:

Zgodilo se je na obvoznici, ki vodi mimo nakupovalnega središča na Savskem otoku.

Gasilsko reševalna služba Kranj

Posledice sicer nevarne nesreče niso hude, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Je pa eno od tovornih vozil prebilo varovalno ograjo na mostu, zgrmelo v globino in pristalo na parkirišču.

Gasilsko reševalna služba Kranj

V prometni nesreči na kranjski obvoznici, ki vodi mimo nakupovalnega središča na Savskem otoku, sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Tovornjaka, ki sta vozila vsak v svojo smer, sta trčila v ovinku. "Po trčenju je vozilo, ki je peljalo po obvoznici navzdol, preko varovalne ograje zgrmelo na desno stran parkirišča pod nadvozom, drugo vozilo, ki je prevažalo hlodovino in ga je voznik vozil po obvoznici navzgor, pa je obstalo na pločniku za pešce ob skrajnem desnem robu nadvoza," so sporočili s Policijske uprave Kranj. 

Gasilsko reševalna služba Kranj

Svoje je naredila tudi mokra in spolzka podlaga, kaže pa tudi, da je voznik, ki je vozil po obvoznici navzdol, vozil z neprilagojeno hitrostjo. 

Voznika sta utrpela lažje telesne poškodbe. Cesta je od 12. ure dalje odprta za promet.

Podoben primer se je na mostu nad Savskim otokom pripetil že leta avgusta leta 2016. Takrat je tovornjak zgrmel v bližini otroškega igrišča ob tamkajšnji piceriji.