Negiben ležal na kavču

Gorelo je: rešila sta ga policista

P.K.
26. 9. 2017, 20.15
Deli članek:

Še pravi čas so v stanovanje domačina, kjer je zagorelo, prihitele intervencijske službe. Zgodba bi se sicer lahko končala tragično. Na srečo je nastala samo materialna škoda.

PGD Ilirska Bistrica
Žalostna podoba pogorele kuhinje.

V noči s sobote na nedeljo je bilo na Zupančičevi ulici v Ilirski Bistrici precej napeto. Zagorelo je v enem od tamkajšnjih blokov. Reševati so morali življenje in evakuirati stanovalce.

PU Koper sporoča, da je preiskovalna sodnica za moškega odredila strokovni pregled za alkohol, doletela ga bo tudi kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

Anita Leskovec iz Policijske uprave Koper je pojasnila, da je v drugem nadstropju večstanovanjskega objekta zagorelo v kuhinji 60-letnega moškega. Medtem ko si je pogreval hrano, se je ulegel na kavč in verjetno zaspal, nakar so vzplamteli plameni. Ker je moški med počitkom vdihoval dim, je izgubil zavest.

Evakuacija

Na srečo sta na kraj dogodka pravočasno prispela ilirskobistriška policista Martin Zabret in Joško Štembergar. »V zadimljenem stanovanju sta zagledala nezavestnega moškega, nudila sta mu prvo pomoč in uspelo jima ga je rešiti. Očistila in izprala sta mu dihalne poti ter mu masirala srce, nato pa ga predala v oskrbo gasilcem; ti so mu namestili kisik, potem pa je oskrbo prevzela ekipa reševalcev. Požrtvovalna policista sta 60-letnemu domačinu dejansko rešila življenje,« je povedala Leskovčeva.

Policija dodaja, da je po nestrokovni oceni v požaru nastalo za okrog pet tisoč evrov škode. Zaradi ognja se je sicer tudi močno dimilo, ne le v stanovanju 60-letnika, temveč tudi v drugih domovih, tako da so morali gasilci PGD Ilirska Bistrica sredi noči evakuirati še druge stanovalce bloka.