Najbolj iskani zločinci v Evropi

Pred očmi otrok s sekiro nad ženo, nato znova poročen nemoteno na Dunaju

R.T.
23. 9. 2017, 18.42
Posodobljeno: 23. 9. 2017, 18.45
Deli članek:

Na Dunaju so prijeli 39-letnega Khadarja Muso Abdija, ki so ga zaradi brutalnega poskusa umora žene iskali švedski organi pregona, sporoča Europol.

Europol
Z novo ženo je nemoteno prebival na Dunaju.

39-letnega Khadarja Muso Abdija, sicer državljana Somalije, so na Dunaju prijeli 19. septembra. Abdi, ki je s svojo družino leta 2013 na Švedsko prispel kot begunec, je lansko poletje na brutalen način poskušal umoriti svojo ženo. Povsem brez razloga jo je napadel s sekiro in ji z njo zadal več udarcev, vse pa se je dogajalo pred očmi njunih otrok. Hudo poškodovano soprogo so komaj rešili šele na kirurški mizi. Abdi, ki je po zločinu iz države pobegnil, pa se je znašel na Europolovem seznamu najbolj iskanih zločincev v Evropi.

Švedski organi pregona so bili Abdiju za petami vse do trenutka, ko je prispel v Belgijo, tam pa se je za njim izgubila vsaka sled. Na podlagi preiskave so pozneje ugotovili, da je tam prevzel lažno identiteto in da se skriva v Avstriji, zaradi česar so stopili v stik s svojimi avstrijskimi kolegi. Ti so Abdija hitro izsledili. Izkazalo se je, da je pod drugim imenom povsem nemoteno živel na Dunaju, kjer se je celo znova poročil. Abdi je zdaj že v primežu policije.