Poljak lovil Srba

Med plačevanjem parkirnine mu je stikal po avtu

G.G.
18. 8. 2017, 13.23
Posodobljeno: 18. 8. 2017, 13.29
Deli članek:

V ponedeljek dopoldne je v Portorožu Poljak parkiral svojega mercedesa. Ko je odšel po parkirni listek, je po mercedesu začel šariti 38-letni državljan Srbije.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Poljak in njegova žena sta bila kakšnih petnajst metrov oddaljena od svojega avta. Žena je opazila, da je nekdo v mercedesu. Pa saj ga je zaklenil, si je mislil Poljak, a očitno je bilo to preprečeno z elektronsko napravo za motenja daljinskega zaklepanja vozil.

Hitropotezni Srb je s svojimi tatinskimi prsti preiskal predala armaturne plošče in zagrabil 1330 zlotov (približno 320 evrov). S plenom jo je ucvrl, mimoidoči pa so ga skušali ustaviti, prijeti. Ni jim uspelo. Poljak je stekel za njim in ga uspel zadržati v enem od portoroških lokalov.

Čez nekaj časa so tatiča prevzeli policisti. Ugotovili so, da gre za 38-letnega državljana Srbije, ki je bil v Sloveniji že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja. Skratka, gre za serijskega tatiča, ki ga niti kazni niso izučile. V priporu bo imel čas za razmislek, po izrečeni kazni (na tem mestu ne vidimo drugih možnosti kot obsodbo) pa bo lahko tuhtal še v zaporu.