Drama

V prsni koš zabodel dekle, spravil se je še na 13-letnika

R.T.
12. 6. 2017, 11.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zabodel je dekle in pobegnil v gozd, kjer je naletel na 13-letnega kolesarja.

Gabrijel Toplak
Hiša, kjer se je zgodil poskus umora.

Po krvavem dogajanju na Dogoški cesti v Mariboru, v katerem 29-letnega Mariborčana Primoža B. sumijo kaznivega dejanja poskusa umora in kaznivega dejanja ropa, so policisti v petek popoldne mariborčana prepeljali pred dežurnega preiskovalnega sodnika.

Preiskovalni sodnik je zoper osumljenca odredil pripor. Kot sporoča policija, naj bi osumljenec "iz brezobzirnega maščevanja poskušal umoriti svojo 26-letno prijateljico, ki jo je podrl na tla, ležečo pa jo je s kuhinjskim nožem dvakrat zabodel v predel prsnega koša".

Med dejanjem sta ga zmedli dve sosedi, ki sta pričeli kričati in vpiti, osumljenec pa je stekel za njima, a sta mu uspeli pobegniti v hišo. V tem času je uspelo pobegniti in se skriti tudi poškodovani 26-letnici.

Spravil se je na 13-letnika

Osumljenec je nato pobegnil v bližnji gozd, kjer je z nožem v roki zagrozil 13-letnemu kolesarju, na katerega je naletel po naključju, in od njega zahteval telefon, nato pa mu vzel še kolo in z njim poskušal zbežati- Beg pa so mu preprečili policisti, ki so v tem času že prišli na kraj dogajanja.

Osumljenec 13-letnega otroka ni poškodoval, zabodena ženska pa je utrpela lahko telesno poškodbo. Oba, osumljenec in 26-letnica, sta odvisnika od prepovedanih drog, je še sporočila policija.

Vse skupaj se je začelo, ko je osumljenec v zameno za prepovedano drogo prodal kolo. Tik pred nasilnim dejanjem so osumljenca obiskali trije prijatelji, s katerimi se je sprl in enega od njih tudi napadel s stolom. Napadeni se je uspel ubraniti z lesenim ročajem motike, s katerim je osumljenca udaril po glavi in ga podrl na tla. Po prepiru so vsi trije odšli, osumljenec pa je zaradi maščevanja napadel 26-letno prijateljico in ji očital, da mu ni pomagala.