Umag

FOTO: Iščejo ga zaradi poskusa posilstva: "Zrušil me je na tla"

R.T.
10. 6. 2017, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Turistka je na poti do hotela delala "selfije" in v kamero očitno ujela tudi napadalca.

Profimedia

V hrvaškem Umagu je policija na nogah: iščejo namreč moškega, ki je napadel in skušal posiliti 26-letno turistko iz Rusije.

Policija je objavila fotografijo moškega, za katerega sumijo, da je 4. junija okoli 12. ure v turističnem naselju na področju Bašanije v Umagu napadel žensko. Rusinja se je po peš poti vračala s plaže proti hotelu.

http://istarska.policija.hr
Iščejo tega moškega.

Med potjo je snemala "selfije", kot pa neuradno poroča portal 24sata.hr, naj bi v enem trenutku opazila, da ji nekdo sledi. Ker je menila, da gre za nekoga, ki se mu pač mudi, naj bi se umaknila. Moški pa je namesto tega skočil nanjo s hrbta in jo zrušil na tla ter skušal posiliti. Rusinja se je uspela upreti in napadalec je pbegnil, sama pa je pri tem zadobila nekaj poškodb. 

Kasneje se je izkazalo, da je Rusinja med snemanjem "selfijev" očitno fotografirala tudi napadalca, policija pa je zdaj fotografijo objavila. 

Napadalec je po opisu policije star med 25-30 let, temnih las in zagorele polti, visok pa je okoli 180 centimetrom, v času napada pa je bil oblečen v rdeče kratke hlače.