Iskali so ga s psi

Pri severnih sosedih po krvavem sporu zakoncev vskočila Kobra

S.R.
30. 5. 2017, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na avstrijskem Štajerskem sta si po ostrem prepiru v lase skočila zakonca. 38-letna žena in mati je pri tem utrpela hujšo vbodno rano, zaradi česar je pristala v bolnišnici. Soproga, ki je pobegnil, so iskali s pomočjo psov in helikopterjev.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ob približno 6. uri zjutraj sta se na domovanju na vzhodu avstrijske Štajerske v okrožju Hartberg-Fürstenfeld hudo sprla 38-letnica in njen 50-letni mož, medtem ko sta bila v hiši prisotna tudi dva otroka, poroča avstrijski tabloid Konenzeitung.

Prepir se je stopnjeval v nasilje in končal nadvse krvavo, ko je 50-letnik z nožem v prsi zabodel svojo soprogo. Po napadu naj bi se storilec z otroki zabarikadiral v hišo. Ko je le nekoliko pozneje na kraj incidenta prispela posebna policijska enota Cobra, je pred hišo v luži krvi našla zabodeno 38-letnico. Reševalci so jo nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je bila operirana.

Pripadniki enote Cobra so nato na silo vdrli v domovanje, vendar so hitro ugotovili, da je storilec že pobegnil. Otroka sta bila na srečo nepoškodovana. Iskanje za pobesnelim soprogom so nadaljevali s pomočjo policijskih psov in helikopterjev.

Ob približno 9.30 so okrvavljenega storilca, ki je tudi sam utrpel vbodno rano v predel prsi, izsledili v gozdičku nedaleč od prizorišča zločina. Policiji se je predal brez upiranja, tudi on pa okreva v bolnišnici.