Boj z ognjenimi zublji

VIDEO in FOTO: Požar pri Velenju se je razbesnel; 41-letni gasilec v kritičnem stanju

S.R./STA
31. 3. 2017, 18.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Gasilci imajo te dni polne roke dela, saj tako rekoč iz cele Slovenije poročajo o travniških in gozdnih požarih. V Velenju se je požar s travnika razbesnel tudi na gozdno območje.

PGD Vinska Gora

Gasilci so travniški požar, ki je danes izbruhnil na območju od Škal pri Velenju proti Hrastovcu, najprej uspeli omejiti, vendar se je popoldne razširil v gozd. S požarom se še vedno bori okoli 130 gasilcev iz več društev, pri tem jim pomaga helikopter Slovenske vojske. V požaru se je hudo poškodoval 41-letni gasilec, ki je v življenjski nevarnosti.

Na 41-letnega gasilca iz Šoštanja se je podrlo goreče drevo. Posredovala je posadka policijskega helikopterja in dežurna ekipa reševalcev, ki so hudo poškodovanega gasilca prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, je povedal Peter Pungartnik s Policijske uprave Celje.

PGD Šalek/Facebook
Požar se je razširil na gozdno območje.

Gori podrastje in gozd na območju, velikem od dva do tri kvadratne kilometre, gasilci pa požara še niso uspeli omejiti, je dejal Pungartnik. Ognjene zublje dodatno razplamteva veter.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje požar gasijo gasilci iz društev Škale, Šalek, Pesje, Velenje, Vinska Gora, Bevče, Šoštanj - mesto, Gaberke in poklicni gasilci iz Premogovnika Velenje. Pri tem jim pomaga helikopter Slovenske vojske.