Čakal na zeleno luč

38-letni Matjaž stal ob semaforju in umrl

Sašo Avramovič
26. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V tragični prometni nesreči, do katere je prišlo predvčerajšnjem v Celju, je po naših neuradnih informacijah življenje izgubil 38-letni Matjaž B.

PGE Celje
Tragična nesreča se je zgodila na križišču Mariborske ceste in Kovinarske ulice.

Slovenske ceste so znova terjale krvni davek. Zgodilo se je predvčerajšnjim v Celju, bilo je popoldne, nekaj minut čez drugo uro. Močno je počilo v bližini bencinskega servisa na sicer zelo prometni Mariborski cesti, življenje pa je v tragični nesreči na kraju dogodka izgubil pešec, po naših neuradnih informacijah 38-letni Matjaž B.

Izsilil je prednost

Nesreča se je zgodila, ker 75-letni voznik avtomobila pri zavijanju v levo ni pustil mimo vozil, katerih vozniki so pripeljali iz nasprotne smeri in so bili na isti prednostni ravni.

A pojdimo od začetka. Kako je do tragedije pravzaprav prišlo? Petinsedemdesetletni voznik avtomobila je vozil po Mariborski cesti (iz smeri Dečkove ceste proti centru mesta), prispel do križišča, nato pa nameraval zaviti levo v Kovinarsko ulico. Začel je zavijati levo v trenutku, ko sta mu nasproti pravilno pripeljala 19-letnik, ki je vozil po desnem prometnem pasu, in 31-letnik, ki je vozil po levem prometnem pasu. »Devetnajstletnik je skušal preprečiti trčenje in je zavil v desno, da bi obvozil vozilo 75-letnika, 31-letnik pa je z istim razlogom zapeljal v levo. Pri poskusu preprečitve trčenja je vozilo 19-letnika bočno zdrselo proti desnemu robu vozišča, kjer je s pnevmatikami trčil v robnik hodnika za pešce, nato pa je njegovo vozilo odbilo v semafor, postavljen na hodniku za pešce, in v 38-letnega pešca, ki je s kolesom stal ob drogu semaforja in čakal na zeleno luč. Pešec se je v trčenju tako hudo poškodoval, da je poškodbam na kraju nesreče podlegel,« je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica celjske policijske uprave (PU), in dodala, da je to letos prva smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje.

PGE Celje
Osemintridesetletnik se je v trčenju tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Trije lažje poškodovani

 Osemindvajsetletna voznica se je v predvčerajšnji nesreči lažje poškodovala, prav tako 19-letni voznik in njegov 17-letni sopotnik.

Enaintridesetletnik, ki se je prav tako umikal povzročitelju nesreče, je najprej trčil v vozilo 75-letnika, nato pa je njegovo vozilo odbilo še v vozilo 28-letnice, ki je pravilno pripeljala po srednjem pasu Mariborske ceste (v smeri centra mesta). Voznica se je v nesreči lažje poškodovala, prav tako 19-letnik in njegov 17-letni sopotnik.

Sedem poklicnih gasilcev

Na intervenciji je, kot nam je povedal poveljnik in direktor PGE Celje Janko Požežnik, sodelovalo njihovih sedem poklicnih gasilcev z dvema voziloma. Potem ko so zavarovali kraj dogodka, so izvedli protinaletno zaščito in požarno varovanje, s pomočjo dvigala odstranili vozilo s polomljenega semaforja ter nevtralizirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorje poškodovanim vozilom.

PGE Celje
Do tragedije je prišlo nekaj minut čez 14. uro.

»Bil je čudovit človek«

O pokojnem Matjažu najdejo znanci in prijatelji le pohvalne besede. Ena od njih nam je povedala, da je bil čudovit človek, ki je vedno priskočil na pomoč vsakomur.